Vujović kritizirao Červarovu igru 7 na 6: “To je samoubojstvo”

Vujović kritizirao Červarovu igru 7 na 6: “To je samoubojstvo”

Hrvatska je primila osam golova zbog igre bez vratara protiv Brazila.

Crnogorski rukometni trener Veselin Vujović nekoliko je puta kritizirao taktiku Line Červara kroz proteklo Svjetsko prvenstvo na kojemu je Hrvatska bila šesta, a sada je njegov pristup igri nazvao samoubojstvom.

No prije toga se začudio zadovoljstvom balkanskih reprezentacija s očajnim rezultatima:

“Ispada da je ovo prvenstvo s najlošijim rezultatima, a svi su zadovoljni. Nikad nisam u životu čuo da je netko zadovoljan, a rezultat katastrofa. Da krenem od Slovenije, Slovenci su zadovoljni, a nisu išli na SP” – prenosi Sportklub, a Vujović se onda dotakao i kauboja:

“Nevjerojatan kriterij. Goluža je otišao kao netko tko je osvajao medalje, ali to nije bilo dovoljno dobro. Babić je u Poljskoj osvojio medalju, zahvaljujući se Gospi, slavilo se kao nešto neviđeno na Trgu bana Jelačića, pa je poslije četvrtog mjesta otišao. Sada je Červar peti na Euru, šesti na SP, i to je sada bio cilj. Fenomenalan rezultat? Kako to varira od trenera do trenera….Lino je izgubio protiv Brazila radi igre 7 na 6, više nije želio igrati kada nije išlo. Čekajte, je l’ imate strategiju ili nemate?”

Vujović je 2017. sa Slovenijom osvojio brončanu medalju, a na tom je Svjetskom prvenstvu Hrvatska bila – četvrta. No crnogorski strateg objašnjava zašto hrvatska igra nije funkcionirala:

“Ako bekovi ne mogu doći do izražaja, uvedi tog jednog igrača da bi spustio tu duboku obranu, ali onda ti je glavna opcija šut s beka, a ne kao što je radila Hrvatska. Uvesti dva pivota i tražiti prolaz sa šest metara. To je samoubojstvo. Onda ti ta dva pivotmena prave još veću gužvu. To se treba ukinuti ili se vratiti igri s markerom. Ovo je neka nedefinirana trka, nisu unaprijedili, već unazađuju rukomet.” – rekao je Vujović.

www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.