Sljedeća protivnica je Sachia Vickery

WTA Linz: Jana Fett korak od glavnog turnira

WTA Linz: Jana Fett korak od glavnog turnira

Jana Fett probila se do 3. kola kvalifikacija, zadnje prepreke za glavni ždrijeb na WTA turniru u austrijskom Linzu. Čeka je Amerikanka Sachia Vickery.

Hrvatska tenisačica Jana Fett preskočila je predzadnju prepreku koja je dijeli od nastupa na WTA turniru u austrijskom Linzu.

Jana Fett svladala je u 2. kolu kvalifikacija za WTA turnir u Linzu Amerikanku Bernardu Peru s 2:1 u setovima (0:6, 6:4, 6:2). Prvi set Amerikanka je osvojila bez izgubljenog gema pritom oduzevši našoj tenisačici početni udarac triput. U drugom setu se Jana pribrala i počela opravdavati ulogu favorita u ovom okršaju. U drugom gemu radi ‘break’ i sljedeći na svom servisu osvaja i vodi 3:0. Nakon što je Amerikanka osvojila gem na svom servisu, uspijeva dvaput zaredom oduzeti početni udarac Jani za vodstvo 4:3. Međutim, Fett uzvraća istom mjerom i radi dva ‘breaka’ zaredom i osvaja drugi set sa 6:4. U treći set obje tenisačice ulaze dosta nervozno jer dvaput zaredom gube gemove na svojim servisima. U takvoj situaciji bolje se snašla Fett te je do kraja seta još dvaput oduzela Amerikanki početni udarac za konačnih 6:2 u trećem setu i ukupnu pobjedu 2:1 u setovima.

U trećem, posljednjem, kolu kvalifikacija Janu čeka meč s Amerikankom Sachiom Vickery.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.