WTA lista: Ana Konjuh do rankinga karijere

WTA lista: Ana Konjuh do rankinga karijere

Objavljena je nova WTA lista, a za dobre vijesti se pobrinula 19-godišnja Ana Konjuh koja je ulaskom u četvrtfinale Madrida napredovala za četiri mjesta, te se nalazi na 29. mjestu. To je ujedno i ranking karijere za mladu Dubrovčanku, koja je tako po prvi puta došla u top 30 tenisačica svijeta.

Od ostalih hrvatskih tenisačica, najbolji plasman bilježi Mirjana Lučić-Baroni koja je pala za jedno mjesto u odnosu na prošli tjedan, te je sada 21. tenisačica na WTA listi, dok je skok od dva mjesta ostvarila Donna Vekić (82. mjesto). Jana Fett je najbolje rangirana hrvatska tenisačica izvan top 100 i to na 206. mjestu, Tereza Mrdeža je 275., Ajla Tomljanović  301., Tena Lukas 316., a Petra Martić 325. tenisačica svijeta.

Kratki pogled na top 5 tenisačica otkriva nekoliko promjena, iako ne na samom vrhu. Serena Williams je prva tenisačica svijeta, a u stopu ju slijedi Nijemica Kerber. Na trećem mjestu je Karolina Pliškova, dok je najveći skok ostavarila Garbine Muguruza. Španjolka je sada četvrta tenisačica na WTA listi, a top 5 zatvara Slovakinja Cibulkova.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.