WTA se vraća u Hrvatsku!

WTA se vraća u Hrvatsku!

Iduće godine Bol će ugostiti najbolje tenisačice svijeta...

Poslije trinaest godina čekanja, WTA Tour vraća se u Lijepu našu! Kao što smo pisali prije nekoliko tjedana, Hrvatska će iduće godine biti domaćinom jednoga turnira iz najjače ženske teniske serije, a vijest je pred kamerama HTV-a potvrdio menadžer Felix Lukas.

“Sljedeće ćemo sezone sigurno gledati WTA turnir na braču. WTA je uvela novi rang turnira da popuni termin igračicama u drugom tjednu Roland Garrosa; kvalifikacije bi se igrale 27. svibnja, a finale 5. lipnja. Idealan je to termin za naše igračice, jer se do sada nisu imale priliku prezentirati hrvatskoj javnosti”, kazao je Lukas.

Turnira o kojima je riječ u novom će kalendaru biti osam, a Bol na Braču ugostit će tek drugi na europskom tlu. Cilj je da sudjeluju igračice iz najboljih 100, premda je gotovo stopostotno sigurno kako neće biti tenisačica iz Top 10. No, ovdašnja će publika zato moći uživati u prezentacijama najboljih Hrvatica, među njima i Ane Konjuh.

“Nisam ostvarila ciljeve s početka sezone, imala sam i manjih problema s ozljedama, ali zadovoljna sam. Ženski se tenis polako vraća u Hrvatsku i drago mi je da imamo priliku pokazati se domaćoj publici”, izjavila je 17-godišnjakinja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.