Zabio dva komada Realu, a prije par godina skoro postao invalid

Zabio dva komada Realu, a prije par godina skoro postao invalid

Devet puta operirali su Cazorli gležanj.

Real Madrid krenuo je u novu godinu remijem na El Madrigalu kod Villarreala. Santi Cazorla doveo je u četvrtoj minuti Žutu podmornicu u vodstvo, a Real je već do 20. minute imao 2:1 golovima Karima Benzeme i Raphaela Varanea. Ipak junak Cazorla zabio je osam minuta prije kraja za konačnih 2:2.

“Gležanj je katastrofalno, ako ćete ikad u životu moći hodati sa sinom po dvorištu, bit ćete sretan čovjek. Nažalost, možda ostanete i bez gležnja. Bespomoćni smo” – rekao je liječnik 2015. godine Santiju Cazorli.

Riječi koje nitko ne želi čuti.

Dvije godine ranije dok je igrao za Arsenal puknula mu je kost u gležnju, a tijekom ukupno devet operacija izgubio je čak osam centimetara tetive noge.  Njegova borba i povratak trajali su nekoliko godina.

“U jednoj godini imao sam osam operacija. Počeo bih igrati, a liječnici su tvrdili da je sve u redu. No rana bi se otvarala, inficirala” – prisjećao se 2017. godine Cazorla.

Čovjek kojem su gotovo amputirali gležanj, u četvrtak je s dva gola zaustavio Real Madrid. Posljednji gol u španjolskom prvenstvu zabio je 2012. godine, a dva je puta u istoj utakmici bio strijelac još samo 2011. godine.

Sada ima 34 godine, igra ponovno u dresu svog voljenog kluba i zabija Real Madridu. Onom istom nogom bez koje je skoro ostao.

www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.