Zagrebačke pahuljice proslavile punoljetnost!

Zagrebačke pahuljice proslavile punoljetnost!

Jedini hrvatski klub sinkroniziranog klizanja velikom proslavom na ledu Doma sportova obilježio je 18. rođendan!

Grupa entuzijasta 10. prosinca 1997. godine pokrenula je priču o Pahuljicama koja je tada okupljala tek 20-ak klizačica. Danas se Pahuljice mogu pohvaliti s brojkom od čak 177 djevojaka u svojim redovima, a sve one, od onih najmlađih pa sve do seniorskih reprezentativki, kroz priču Vlak u snijegu predstavile su se na ovom velikom rođendanu.


Pritom su oduševile i nekoliko stotina ljubitelja ovoga sporta koji je u Hrvatsku proteklih godina donosio domaćinstva svih najvećih prvenstava. Zagreb je tako zahvaljujući Zagrebačkim pahuljicama i Hrvatskom klizačkom savezu bio domaćin dva Svjetska seniorska prvenstva (2004. i 2009), Svjetskog juniorskog prvenstva (2015) te Svjetskog juniorskog kupa (2002), a isti će se održati i u ožujku slijedeće godine (11. i 12).

U ovom sportu naša seniorska reprezentacija koju kompletno čine Zagrebačke pahuljice nastupila je na čak 14 Svjetskih prvenstava, ali i ozbiljno sudjeluje i danas u velikoj borbi da sinkronizirano klizanje, po mnogima najljepša grana klizanja, uđe u olimpijsku obitelj i dođe do Zimskih olimpijskih igara.

Zagrebačke pahuljice rastu iz godine u godinu, a sebi su poželjele samo jednu želju – da proslave još puno, puno rođendana!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.