Zagrebački sportski savez demantirao da Dinamo dobiva 35 milijuna kuna više

Zagrebački sportski savez demantirao da Dinamo dobiva 35 milijuna kuna više

Iz Sportskog saveza Grada Zagreba priopćili su kako GNK Dinamo neće dobiti spomenuta sredstva koja se spominju u medijima.

Prijedlog Proračuna Grada Zagreba za 2016. godinu s prijedlozima Programa javnih potreba po djelatnostima, u ovom slučaju u sportu, opetovano se u medijima prezentiraju kao povećanje sredstava sportu u iznosu 35 milijuna kuna i to sve za GNK Dinamo, što je netočan podatak.”

Istinito je da su javne potrebe u sportu povećane sa 115 milijuna kuna (iz 2015.) na 150 milijuna kuna za 2016. godinu. Spomenuto povećanje rezultat je preseljenja sredstava s pozicije Programsko korištenje sportskih objekata pod upravljanjem Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport na stavku Javne potrebe u sportu, uz dodatak sredstava za Europske sveučilišne igre, kojima je Grad Zagreb domaćin 2016. godine, te za druge programe” – navodi se u priopćenju.

Iz Sportskog saveza također ističu da još nije utvrđena točna visina sredstava koja će biti raspoređena pojedinim udrugama, klubovima i savezima prema predloženim kriterijima.

“Javni poziv je u tijeku, tako da se sredstva za sve klubove i saveze, kao i za klubove  nositelje kvalitete, još nisu ustvrdila po pojedinim nositeljima (savezi, klubovi).” 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.