Započinje Svjetski kup u gimnastici: Seligman i Marković spremni!

Započinje Svjetski kup u gimnastici: Seligman i Marković spremni!

Svjetski kup u gimnastici “Grand prix Osijek – Žito Challenge cup” ove će se godine održati od 27. travnja do 1. svibnja, a pripreme za veliki gimnastički spektakl u Gradskom vrtu već su u tijeku .

Program ovogodišnjega natjecanja počinje podium treninzima 27. travnja, nastavlja se kvalifikacijama 28. i 29., a finalna su natjecanja 30. travnja i 1. svibnja.

Ova je gimnastička sezona specifična po nekoliko stvari, a najvažnija je kako su u natjecateljski kalendar uvedena tri nova Svjetska kupa, tako da ih u 2016. ima čak 10.

Ove je godine najznačajnije gimnastičko natjecanje na Olimpijadi u Riju, no na žalost Osijek ondje neće imati svoje predstavnike. Osječkim gimnastičarima će stoga najznačajnije natjecanje biti Europsko prvenstvo u švicarskom Bernu i Svjetski gimnastički kup u Osijeku.

Seligman je propustio prvi ovogodišnji Svjetski kup zbog ozljede, ali ona je već prošlost: “Uz natjecanja na Svjetskim kupovima ovogodišnji je prioritet Europsko prvenstvo u švicarkom Bernu krajem svibnja. Meni to vrijeme odgovara jer uvijek sam u boljoj formi kada su temperature veće. Meni će sezona početi za tri tjedna na Svjetskom kupu u Dohi jer sam preskočio Azerbajdžan zbog ozljede ramena koja je u potpunosti izliječena,” rekao je Seligman.

Treba spomenuti jednu novinu na ovogodišnjem natjecanju u samom protokolu. Po prvi put na nekom natjecanju, po uzoru na Svjetske skijaške kupove, bit će organizirano javno izvlačenje rednih brojeva po kojima će u finalima po spravama nastupati gimnastičari.

Manifestacija će se održati nakon kvalifikacija 29. travnja u predvorju dvorane Gradski vrt, a u sklopu programa nastupit će i poznata pjevačka skupina Vatra.

Tomislav Marković

Tomislav Marković

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.