Završena grupna faza na Svjetskom ragbijaškom prvenstvu

Završena grupna faza na Svjetskom ragbijaškom prvenstvu

Očekuje nas zanimljiva završnica Svjetskog ragbijaškog prvenstva...

Nedjeljnim utakmicama kompletirana je grupna faza natjecanja na Svjetskom prvenstvu. Ovo prvenstvo puno je iznenađenja, a posebno se izdvaja pobjeda Japana nad Južnoafričkom Republikom, kao najveće iznenađenje u povijesti svih Svjetskih prvenstava, po prvi puta ispadanje domaćina već u grupnoj fazi i to Engleza koji su bili među favoritima za osvajanje Webb Ellis trofeja, velika izjednačenost reprezentacija te smanjena razlika između velikih i malih ragbi nacija. Među zanimljivostima ovog prvenstva je i gledanost od 1.9 milijuna već u grupnoj fazi, uz prosjek od 50 000 gledatelja po utakmici te postignutih 1982 poena, od čega 227 polaganja.

Ovog vikenda odigrano je nekoliko utakmica u kojima se izravno odlučivalo o poretku u skupinama pa je tako Australija za prvo mjesto skupine A pobijedila Wales rezultatom 15:6, dok je u skupini D u istoj situaciji Irska deklasirala Francuze i poslala ih na All Blackse u četvrtfinalu, što će biti repriza četvrtfinala iz 1999. kada su Francuzi na istom stadionu neočekivano izbacili favorizirane Novozelanđane iz borbe za naslov prvaka.

Ostali parovi četvrtfinala su Južnoafrička Republika i Wales, Irska i Argentina, Australija i Škotska te već spomenuti Novi Zeland i Francuska. Prema do sada viđenome, teško je predvidjeti tko će proći u polufinale, ali u svakom slučaju nas čeka uzbudljiva završnica prvenstva.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.