-

Završena prva faza priprema za Europsko rukometno prvenstvo 2018.

Završena prva faza priprema za Europsko rukometno prvenstvo 2018.

Izbornik Lino Červar pred završetak priprema istaknuo je kako je zadovoljan s radom i voljom iako nisu svi u istoj formi stigli u Ivanić-Grad.

Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija privodi kraju prvu fazu priprema za Europsko prvenstvo 2018. Izabranici Line Červara u Ivanić-Gradu trenirat će sve do 24. prosinca ujutro, a na okupu će ponovno biti već 26. prosinca kada kreću put Ivanić-Grada.

Izbornik Lino Červar pred završetak priprema istaknuo je kako je zadovoljan s radom i voljom iako nisu svi u istoj formi stigli u Ivanić-Grad: ‘Momčad je tijekom prvog dijela priprema bila heterogena. Neki su došli u boljoj formi, neki u tjelesnom deficitu, dok su s druge strane neki manje trenirali, a neki više. No, ono najbitnije je da imamo jednu bitnu stvar zajedničku – svi su pokazali iznimnu volju da naprave nešto i svima je radna etika na visokoj razini. Radimo na homogenizaciji i stvaranju timskog duha. U Ivanić-Gradu smo tijekom prvog dijela priprema počinjali već u 7 sati ujutro kada je prva grupa krenula s treninzima i kroz dva dana smo imali po tri treninga dnevno. Dosta se trenira, ali se momci ne žale i to je jako ohrabrujuće.”

Tijekom prve faze priprema reprezentaciji su se naknadno pridružili Kristian Bećiri, Ivan Pešić, Jakov Vranković i Bruno Butorac koji su prije reprezentacije morali odraditi klupske obveze, a u drugom dijelu priprema priključit će se sedam reprezentativaca.

”Jedva čekam da nam se pridruže i naši Nijemci da budemo i kompletni i svi zajedno krenemo trenirati. To je bitno jer smo tada jači. Imali smo samo s Filipom Ivićem problema jer se prenaglo vratio treninzima i koljeno je osjetilo opterećenje, ali on je na čekanju i ako će biti potrebno ćemo ga priključiti”, otkrio je svoje želje izbornik i potom najavio početak druge faze priprema: ”S treninzima ponovno krećemo 26. prosinca i tada ćemo nastaviti sa sličnim radom kao što je bio na prvom dijelu priprema i tako sve do Splita.”

Na pitanje razmišlja li već o skupini na Euru, Červar je kratko rekao: ‘‘Polako razmišljamo i o protivnicima koji nas čekaju, ali ne previše. Trebamo ići stepenicu po stepenicu, a čeka nas i pripremna utakmica protiv Crne Gore.”

Za kraj izbornik Červar otkrio je kako će prvi dio priprema završiti zajedničkim druženjem:‘Za zaključak prvog dijela priprema imat ćemo večeras i zajedničko druženje kako bi se rasteretili i opustili jer je bitno raditi na zajedništvu i van terena.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.