Završeno Otvoreno prvenstvo u paraboćanju

Završeno Otvoreno prvenstvo u paraboćanju

Danas je u poljskom Poznaňu završilo Otvoreno prvenstvo u paraboćanju trijumfom našeg para u BC4 kategoriji u sastavu Davor Komar iz BKOSIŽ “Istrijana” iz Pule, njegova klupska kolegica Melisa Osmanović te zamjena Damir Juren iz BK OSI DDZ “Željko Klepač – URIHO” iz Zagreba.

Danas je u poljskom Poznaňu završilo Otvoreno prvenstvo u paraboćanju trijunfom našeg para u BC4 kategoriji u sastavu Davor Komar iz BKOSIŽ “Istrijana” iz Pule, njegova klupska kolegica Melisa Osmanović te zamjena Damir Juren iz BK OSI DDZ “Željko Klepač – URIHO” iz Zagreba. Hrvatski par do zlata došao je uvjerljivim pobjedama nad parovima Njemačke s 5:2, Slovačke s 4:2, Ukrajine nakon pripetavanja s 3:2da bi u borbi za zlato savladali Ruse Ivana Frolova I Sergeja Safina s 5:3.

Ponajbolji hrvatski paraboćar Davor Komar nije krio zadobvoljstvo po okončanju natjecanja u Poznaňu: “Uspjeli smo u našoj velikoj želji da savladamo gotovo sve ponajbolje parove svijeta. Konkurencija je doista bila opaka. Kada kažem da smo bili uvjerljivi protiv aktualnih paraolimpijskih I odnedavno svjetskih prvaka Slovaka samo to je dovoljno. No, osim njih svi ostali naši konkurenti spadaju trenutno u prvih deset ponajboljih parova svijeta. Ostaje mi samo žal u pojedinačnoj konkurenciji gdje sam u četvrtfinalu izgubio od Slovaka Andrejčika s 1:4. Njega sam uzastopce pobjeđivao čak šest puta, ali u subotu Slovak je ipak bio bolji, tako da sam ove godine ostao bez odličja u pojedinačnoj konkurenciji”.

Komar je u nastavku dodao: “Igrali smo protiv takvih suparnika gdje jednostavno nemaš pravo na pogriješku, jer samo nijanse odlučuju da li ćeš pobijediti ili ne. Svi oni potpuno profesionalno pristupaju paraboćanju I iza njih svakako stoji veliki trud I odricanje. Ovog puta smo odigrali na podlozi koja nam je u potpunosti odgovarala u odnosu na Svjetsko prvenstvo u Liverpulu prošlog mjeseca. Do kraja sezone očekuje nas u prosincu nastup na Svjetskom kupu u Dubajiju I tu valja doista trasirati naš odlazak na Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. Ako u Dubajiju ostvarimo ovakav rezultat kao u Poljskoj tada sam uvjeren 100%da smo udarili vizu za 17. POI”, zaključio je Komar.

U pojedinačnoj konkurenciji valja još istaći nastup Marka Turkovića, člana BKOSI “Marijan Dobrinčić” iz Velike Gorice, koji je u kategoriji BC2 zaustavljen u četvrtfinalu.

Da podsjetimo, u Poznaňunadmetalo se 81 paraboćar iz 13 europskih zemalja, a hrvatske boje branilo je njih devet.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.