Završilo EP u Kopenhagenu! Sjoestrom obilježila posljednji dan

Završilo EP u Kopenhagenu! Sjoestrom obilježila posljednji dan

Sjajna Šveđanka je posljednjeg dana natjecanja uzela tri zlatne medalje.

U Kopenhagenu je završilo Europsko plivačko prvenstvo u 25-metarskim bazenima, a junakinja zadnjeg dana prvenstva je Šveđanka Sarah Sjoestrem s tri zlata.

Na 100 mješovito je zlato uzeo Talijan Marco Orsi, Španjolka Jessica Vall Montero je na 200 prsno bila brža europske rekorderke Dankinje Rikke Möller Pedersen, dok je Talijan Lucca Dotto postao prvak na 100 slobodno.

Na 100 delfin je dominirala svjetska prvakinja Šveđanka Sarah Sjoestroem, a slavna Šveđanka je potom osvojila zlato i na 50 slobodno, gdje je za stotinku sekunde pobijedila Nizozemku Ranomi Kromowidjojo. Sjoestroem je na kraju uzela i treće zlato u nedjelju jer je u utrci šfafeta 4×50 mješovito naslov uzela Švedska. Rus Aleksander Harlanov je najbolji na 200 delfin, na 50 leđno je iznenađujuće slavio Talijan Simone Sabbioni, a ruski plivači su dan zaključili zlatom u štafeti 4×50 mješovito uz novi svjetski rekord.

Mađarica Boglarka Kapas zlatna je na 400 slobodno, a među osvajače odličja se po prvi puta upisao i Liechtenstein jer je njihova plivačica Julia Hassler u ovoj disciplini bila brončana.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.