Ždrijeb EP-a: Hrvatskoj prijete Skandinavci, Bjelorusija ispunila nadanja

Ždrijeb EP-a: Hrvatskoj prijete Skandinavci, Bjelorusija ispunila nadanja

Poznati su hrvatski protivnici u skupini EP-a u Poljskoj sljedeće godine...

Održan je ždrijeb skupina za Europsko prvenstvo 2016. godine, koje će se upriličiti od 15. do 31. siječnja u Poljskoj (završnica turnira odigrat će se u Krakowu), za – kako je naznačeno – najveći događaj u poljskoj rukometnoj povijesti.

Priliku da izvlače kuglice ovoga su puta dobila trojica rukometaša (otkazao je Ivan Čupić) – Mads Mensah Larsen (Danska), Slawomir Szmal (Poljska) i Andreas Wolff (Njemačka), a kauboji su ždrijeb dočekali s odličnim saznanjem da će – barem u prvoj fazi natjecanja – izbjeći one najjače: Francusku, Dansku, Španjolsku, Poljsku i Njemačku.

Željko Babić i njegovi izabranici tako će se u skupini B sučeliti Bjelorusiji, Norveškoj i Islandu, a već je ranije bilo poznato kako će biti ‘domaćini’ u Katowicama, odnosno Spodek Areni (11.500 gledatelja). Hrvatskoj su se uglavnom ispunila nadanja – priželjkivali smo Bjelorusiju, nešto manje uvijek opasne Islanđane, dok smo već u kvalifikacijama pokazali da se s vikinzima – premda su jaki i puni samopouzdanja – itekako može igrati.

Europski prvak Francuska igrat će u skupini A zajedno s domaćinom, a u Krakowu će im se pridružiti još Makedonija i Slovenija. Skupinom smrti definitivno se može označiti grupa u kojoj će snage odmjeriti Španjolska, Njemačka, Švedska i Slovenija, dok bi skupina D trebala biti dosta neizvjesna – favoriziranoj Danskoj suprotstavit će se u Gdanjsku Rusija, Mađarska i Crna Gora.

Sustav natjecanja u Poljskoj bit će sljedeći: u prvom će krugu četiri selekcije u četiri skupine igrati vaka sa svakom, a samo će posljednjeplasirana odmah napustiti natjecanje. U drugom krugu spajaju se skupine Krakow/Katowice i Wroclaw/Gdanjsk, a prenose se i svi bodove i golovi iz međusobnih susreta prvog kruga. Iz formiranih skupina sa šest reprezentacija prve dvije igrat će polufinale (A1-B2; B1-A2), dok će A3-B3, i tako dalje, nastaviti borbu za plasman na Olimpijske igre.

EHF Euro 2016/Foto: facebook.com/ehfeuro

Skupina A (Krakow):
Francuska, Poljska, Makedonija, Srbija
Skupina B (Katowice):
Hrvatska, Bjelorusija, Island, Norveška
Skupina C (Wroclaw):
Španjolska, Njemačka, Švedska, Slovenija
Skupina D (Gdanjsk):
Danska, Rusija, Mađarska, Crna Gora

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.