Žetva medalja mladih nada na prvenstvima Balakana

Žetva medalja mladih nada na prvenstvima Balakana

Stariji i mlađi juniori osvojili su čak 15 medalja na prvenstvu Balkana.

Na prvenstvu Balkana održanom u Sremskoj Mitrovici za mlađe juniore i starije juniore u rumunjskom Pitestiju hrvatski predstavnici osvojili su čak 15 medalja.

U mlađejuniorskoj konkurenici osvojeno je osam medalja u muškoj te četiri u ženskoj konkurenciji uz jedan postavljeni hrvatski rekord.

Ivan Vujević pobijedio je u skoku u dalj s mlađejuniorskim rekordom Hrvatske koji je oboren nakon 15 godina (7.51m). Zlata su osvojili i Franja Želimorski u bacanju koplja te Sven Cepuš na 800 metara.

Ženska štafeta na 4x100m upotpunila je kolekciju zlata obaranjem juniorskog rekorda starog 12 godina u sastavu Dorja Zanetić, Daniela Pešić, Klara Barnjak i Dora Filipović.

Lora Ontl na 2000m sa zaprekama, Dora Filipović na 400m i Marino Blodek na 1500m osvojili su srebra, dok su bronce kući donijeli muška štafeta 4x100m u sastavu Ivan Novko, Mihael Jurčić, Trpimir Široki i Filip Orlović, Ante Zuanović u troskoku, Petar Melnjak na 400m, Juraj Pavlek na 800m te Filip Svalina na 2000m sa zaprekama.

Od sedam hrvatskih starijih juniora i juniorki njih čak troje se u domovinu vraća s osvojenim medaljama. Anamaria Petters na 800m je uzela zlatnu medalju, Arijan Islami bio je srebrni u bacanju diska, dok je brončano odličje pripalo Karlu Sušiloviću na 5000m.

Od 9. do 12. srpnja održava se Europsko prvenstvo u Tallinu za mlađe seniore i seniorke, dok dan ranije počinje Univerzijada.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.