Od 12. do 21. veljače 2016. godine

Zimske olimpijske igre mladih u norveškom Lillehammeru

Zimske olimpijske igre mladih u norveškom Lillehammeru

Najbolji mladi sportaši svijeta u dobi od 15 do 18 godina nastupit će na II. Zimskim olimpijskim igrama mladih u norveškom Lillehammeru, gradu domaćinu zimskih Igara 1994., od 12. do 21. veljače 2016. godine. Nastupit će 1100 mladih sportašica i sportaša iz 71 nacionalnog olimpijskog odbora. Natjecat će se u 70 sportskih disciplina sportova i sportskih grana koje se nalaze i na programu zimskih olimpijskih igara.

Hrvatsku će u Lillehammeru predstavljati Lana Zbašnik i Samuel Kolega u alpskom skijanju, Mislav Petrović u biatlonu, Karla Šola u monobobu, Gabrijela Skender i Jakov Hladika u skijaškom trčanju te Tino Stojak u snowboardu. Za Mladu veleposlanicu Igara HOO je izabrao vrhunsku alpsku skijašicu Tamaru Zubčić a dužnost šefice Misije obnašat će Petra Nosso.

Olimpijske igre mladih spajaju sport s kulturom i obrazovanjem. Želja je nadahnuti mlade ljude iz čitavog svijeta da se bave sportom i žive u skladu s vrijednostima olimpizma. Lillehammer 2016. je nakon Singapura 2010., Innsbrucka 2012. i Nanjinga 2014. četvrto izdanje OIM-a.

Hrvatska olimpijska delegacija mladih okupit će se 10. veljače u 10 sati u hotelu Panorama, dvorana Kaptol 2, nakon čega će krenuti put Lillehammera.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.