Zlatko Dalić nakon ždrijeba: “Grupa nije loša, ali nije ni najbolja”

Zlatko Dalić nakon ždrijeba: “Grupa nije loša, ali nije ni najbolja”

Hrvatska će igrati protiv Islanda, momčadi koja se kao prva u skupini I izravno plasirala na Mundijal, ispred Hrvatske.

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u skupini D Svjetskog prvenstva u Rusiji zajedno s Argentinom, Islandom i Nigerijom.

Skupinu Vatreni otvaraju 16. lipnja protiv Nigerije u Kalinjingradu. Potom 21. lipnja igramo protiv Argentine u Nižnjem Novgorodu, a posljednju utakmicu skupine igramo protiv Islanda 26. lipnja u Rostovu.

Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, dao je svoje viđenje ždrijeba:

“Moglo je biti bolje, a može biti i gore. Mislim da možemo ostvariti svoj cilj i proći grupu, ali bit će jako teško. Nadam se da ćemo dobro otvoriti prvenstvo. Moramo biti jako oprezni, Imat ćemo dovoljno vremena za proučiti ekipu. Nama je bitno osvojiti 4-5 bodova da prođemo skupinu, nije bitno protiv koga. Želio sam izbjeći tih par najjačih ekipa, ali eto, dobili smo Messija. Naravno da su oni favoriti, ali nećemo se predati”.

Hrvatska će igrati protiv Islanda, momčadi koja se kao prva iz skupine I, ispred Hrvatske, izravno plasirala na Mundijal.

“Njih znamo jako dobro, dobili smo ih u Zagrebu i izgubili na Islandu. Razgovarao sam s njihovim izbornikom koji mi je rekao: Samo ne vas!”, rekao je Dalić kroz smijeh pa nastavio:

“Dobra su momčad, agresivna, jaki su u skok igri. Grupa nije loša, ali nije ni najbolja. To su 32 najjače reprezentacije na svijetu, nema lakih protivnika”.

Hrvatsku čekaju dugačka putovanja po Rusiji.

“Sad ćemo o tome razmišljati, prva utakmica je 16. lipnja, imamo vremena izabrati kamp koji je najbliži tim destinacijama. Najvažnije je dobro se pripremiti u svakom smislu”.

Hrvatska još nema kamp u Rusiji.

“Imamo neke kampove koje smo rezervirali, sad ćemo iskoristiti vrijeme da to proučimo. Vrijeme curi, već danas moramo o tome razmišljati”.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.