Zlatko Dalić: “Osnovni cilj je pripremiti igru za SP”

Zlatko Dalić: “Osnovni cilj je pripremiti igru za SP”

Utakmica sa Peruom igra se na Hard Rock stadionu u Miamiju, a očekuje se oko 50.000 gledatelja.

Hrvatska nogometna reprezentacija svoj će prvi susret s Peruom u povijesti odigrati u petak, 23. ožujka na stadionu Hard Rock u Miamiju, pripremajući se za nastup na skorašnjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Četiri dana poslije slijedi ogled s Meksikancima, a uoči prve utakmice izbornik Zlatko Dalić održao je press konferenciju.

“Igrat ćemo protiv Perua kao i u tri prijašnje utakmice, u sustavu 4-2-3-1. Razmišljao sam o tome, ali nemamo mnogo vremena. Međutim, dobro je što smo ovdje i što igramo protiv Južnoamerikanaca. Tražio sam snažne suparnike, dobio sam ih, i nadam se dobrom iskustvu u ove dvije utakmice”- rekao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

“Želimo se testirati na sudionicima Svjetskog prvenstva koji igraju slično Argentini, jednom od favorita za naslov svjetskog prvaka. Peru je prošle godine primio samo sedam pogodaka, igraju dobru obranu, a dobro poznajem i Farfanove kvalitete. Rado bih ih opet susreo i u drugom krugu Svjetskog prvenstva, zašto ne”- dodao je Dalić.

Ipak, izborniku će upravo Vatreni biti u prvom planu, bez obzira na suparničke slabosti i vrline.

“Osnovni nam je cilj pripremiti svoju igru i dati priliku svim igračima. Ključno nam je kako ćemo mi izgledati, a pobjeda bi nam bila važna za samopouzdanje”- kaže Dalić i nadodaje:

“Imamo izvrsne igrače, koji igraju u najboljim europskim klubovima. Došao sam u teškoj situaciji, a sada želimo ostvariti svoje snove, pri čemu nam je prvi cilj proći skupinu. Imam puno povjerenje u svoje igrače, a oni mi kvalitetno odgovaraju. Mala smo zemlja, ali od nogometa imamo velika očekivanja”- zaključio je izbornik.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.