Zlatko Dalić: “Svjestan sam svega što se događa kod nas”

Zlatko Dalić: “Svjestan sam svega što se događa kod nas”

Zlatko Dalić preuzeo je vruću klupu Vatrenih nakon posrtanja reprezentacije na Rujevici protiv Finske (1:1) i otkaza Anti Čačiću.

Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije, gostovao je na N1 nacionalnoj televiziji.

“Ja nisam ni u kakvim kombinacijama, mene to ne zanima, svjestan sam svega što se događa kod nas”, poručio je Dalić.

Podsjećamo, Dalić je preuzeo vruću klupu Vatrenih nakon posrtanja reprezentacije na Rujevici protiv Finske (1:1) i otkaza Anti Čačiću. Novi izbornik je unio određene promjene u taktici i unio potrebni mir u svlačionici. Ubrzo su uslijedili rezultati njegovog rada. Prvo je Hrvatska pobijedila u Kijevu Ukrajinu u izravnom okršaju za osiguravanje dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Potom su Vatreni u dvije utakmice uspješno položili “Operaciju Grčka” i zasluženo se plasirali na Mundijal.

Međutim, prije nego je Dalić preuzeo mjesto izbornika, po medijima se zakotrljala priča da je dobio izborničko mjesto zbog toga što je pomogao Zoranu Mamiću pronaći angažman u Ujedninjenim Arapskim Emiratima, u zemlji u kojoj je i sam radio i ostavio neizbrisiv trag.

“Priču sam tu rekao, kod nas se stvaraju razne fame. Ja sam svoju karijeru sam izgradio, svojom voljom i energijom, od 14. godine kada sam otišao od kuće”, ponovno se osvrnuo izbornik Vatrenih.

Također, svjestan je situacije u Hrvatskom nogometnom savezu po pitanju izborničkog posla.

“Znam da ću kroz mjesec-dva ili godinu-dvije otići s mjesta izbornika reprezentacije i spreman sam za to jer sam to već prošao. Već u glavi imam trenutak kada će me maknuti, znam da će se to dogoditi, ali ću raditi pošteno i korektno, radit ću kako ja mislim da je najbolje. Ono što meni daje snage jest običan narod koji srećem po gradu”, rekao je u emisiji na N1.

Hrvatska će na Svjetskom prvenstvu igrati u skupini D zajedno s Argentinom, Islandom i Nigerijom.

“Bit će teško, imamo Argentinu, možda i favorita s Messijem. Oni su zadnjih godina promijenili dva izbornika, ali oni su uvijek Argentina, to će biti pravi test, ne možemo ništa izgubiti, te se utakmice najmanje bojim. Htio sam da izbjegnemo Argentinu, Njemačku i Francusku, ali ne bojim se, možemo to odraditi. Sada je najvažnije da prođemo skupinu, ne možemo govoriti o ambicijama kad nismo prošli skupinu 20 godina.”

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.