Zlato iz Kaunasa, sedam medalja iz Rumunjske

Zlato iz Kaunasa, sedam medalja iz Rumunjske

U Azerbajdžanu se proslavio Dominik Družeta osvojivši zlatnu medalju, dok su s druge strane kadeti osvojili sedam medalja u rumunjskom gradu Cluj-Napoci.

Od 7. do 8. svibnja paralelno sa IJF Grand Slamom u Azerbejdžanu, juniori su okušali snage u Kaunasu, a kadeti u Rumunjskoj.
U Azerbajdžanu  se proslavio Dominik Družeta osvojivši zlatnu medalju, dok su s druge strane kadeti osvojili sedam medalja u rumunjskom gradu Cluj-Napoci.
Zlato su osvojile Lucija Babić i Helena Vuković.

Dominik Družeta je na putu do svoje zlatne medalje u finalnoj borbi Europskog U21 kupa u litvanskom Kaunasu pobijedio Matthiasa Cassea(BE). U kategoriji  -81 kg bio je bolji od Aslanbega Puhme(EE), Nikite Duinovsa(LV), Isralia Sagaipova (RUS) i Martina Matijassa(DE).

U kategoriji do 90kg od naših se predstavnika istaknuo Marko Kumrić sa sedmim mjestom.

U kategoriji do 63kg Lucija Babić osvojila je zlato pobijedivši Talijanku Nadiu Simeoli. Prije osvojene medalje ostvarila je niz pobjeda savladavši Milicu Cvijić (SRB), Anastasiie Kubrik (RU) i Martine Esposito(IT)

U kategoriji do 70kg Helena Vuković osvojila je drugu zlatnu medalju. U finalu je bila bolja od Claudie Cerutti (IT),  Milice Grbić (SRB) I Petre Farago (HU).

Dvije medalje osvojene su i u kategoriji -70kg. Lorena Štengl, prva među njima, iako je u finalu izgubila od Anne Fortunio (IT), uspjela je upisati pobjedu protiv Diane Tamas (RO), Chloe Nunn (UK) i Kelly Peterson Pollard (UK).
Anđela Violić osvojila je brončanu medalju pobijedivši Noore Nykanen (FI).

U kategoriji preko 90kg Marcel Škalec pobjedom protiv Ivana Hlobeja osvaja brončanu medalju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.