ZOI Bob: Hrvatski četverosjed skočio na sjajno 22. mjesto!

ZOI Bob: Hrvatski četverosjed skočio na sjajno 22. mjesto!

Svega dva mjesta dijele Hrvatsku od finala.

Odrađen je i posljednji, šesti trening boba četverosjeda na 23. Zimskim Olimpijskim igrama u južnokorejskom Pyeongchangu.

Na vodećem mjestu trenutno je i dalje posada Švicarske u sastavu Rico Peter, Simon Friedli, Michael Kuonen i Thomas Amrhein, koja je zadržala vrh poretka s vremenom 49,51. Iza nje, na drugom mjestu zasada se nalazi Latvija, a Njemačka je trećeplasirana.

Hrvatska posada u sastavu Dražen Silić, Benedikt Nikpalj, Mate Mezulić i Antonio Zelić odradila je svoju šestu vožnju u vremenu 51,06, što je trenutno dovoljno za odlično 22. mjesto. Mora se priznati da našoj posadi u prilog ide ne pojavljivanje na startu čak sedam momčadi, među kojima i nekih velikih favorita za odličja, kao što su Francuska i dvije Njemačke, no prema trenutnim rezultatima svega dva mjesta dijele Hrvatsku od finala.

Iza naše posade jedino je Rumunjska, a u finale će se plasirati 20 najboljih. Podsjećamo, pred nama su još tri vožnje boba četverosjeda, prije velikog finala. Prve dvije utrke na rasporedu su u subotu, a posljednja kvalifikacijska, kao i veliko finale, u nedjelju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.