ZOI: Daria Obratov nominirana za fair play potez godine!

ZOI: Daria Obratov nominirana za fair play potez godine!

Veliko priznanje za našu sanjkašicu.

Hrvatski olimpijski odbor HOO i Hrvatski fair play odbor HFPO službeno su kandidirali sanjkašicu Dariju Obratov, sudionicu Zimskih Olimpijskih igara, za uglednu fair play nagradu Europe, koja se dodjeljuje svake godine tijekom jesenskog kongresa Europskog fair play pokreta EFPP.

S obzirom da se njezin potez dogodio u prosincu 2017. godine nije mogao niti ući u izborni postupak za prošlu godinu. Da podsjetimo, Darija je posudila svoje sanjke indijskom sanjkašu Shivi Keshavanu s kojim je nastupala zajedno na posljednjem kvalifikacijskom natjecanju za odlazak u Pyeongchang.

Oboje, Darija, ali i Shiva su se uz pomoć Darijinih sanjki dosanjkali do pozitivnog rezultata te izborili normu za ZOI na opće oduševljenje obje nacije. Darija je prvi put u povijesti izborila normu za Hrvatsku, dok je Shiva čak šesti put izborio plasman na ZOI, čime je ušao i u Guinessovu knjigu rekorda.

“Kada sam ga vidjela kako je bio tužan nisam mogla ostati mirna. Znala sam koliko mu znače ove kvalifikacije i da su mu vjerojatno posljednje ZOI u karijeri u pitanju. Ponudila sam mu svoje sanjke i bio je presretan. Odradio je natjecanje i uspio se plasirati u Pyeongchang, a kasnije je to uspjelo i meni“, kazala je tada Darija.

Također, Darija je kandidirana i za nagradu fair play godine, koju će HOO dodijeliti na svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta sredinom prosinca.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.