ZOI: Izašao raspored najjačeg turnira na Igrama!

ZOI: Izašao raspored najjačeg turnira na Igrama!

Zimske Olimpijske igre, koje će se održati u južnokorejskom PyeongChangu, službeno će započeti 09. veljače sa svečanom ceremonijom, a jedan od, ako ne i najgledaniji događaj, zasigurno će biti onaj u hokeju na ledu.

Organizatori Igara stoga su već objavili raspored odigravanja oba, muškog i ženskog dijela turnira. Očekuje se da će na novoizgrađenom Gangneung Hockey Centre biti oko 10 000 gledatelja dnevno za muške događaje, a na Kwandong Hockey Centre oko 6 000 za ženski dio natjecanja.

Ženski dio turnira otvara sraz Švedske i Japana 10. veljače, a domaćin Južna Koreja igrat će istog dana protiv Švicarske. Osvajač zlatne medalje, Kanada, dan kasnije igrat će s Rusijom, a 15. veljače protiv SAD-a. Amerikanke su velike favoritkinje ovih Igara, nakon što su na prošlima u Sočiju izgubile u finalu od Kanade nakon raspucavanja. Utakmica za broncu na rasporedu je 21. veljače, a veliko finale je dan kasnije.

Što se muškog dijela natjecanja tiče, on započinje 14. veljače sa susretima između Slovačke i Rusije te SAD-a i Slovenije. Branitelji bronce, Finci, natjecanje otvaraju protiv Njemačke, domaćini i debitanti igraju protiv Češke, a branitelji naslova Kanađani protiv Švicarske. Aktualni svjetski prvaci, hokejaši Švedske natjecanje će otvoriti skandinavskim derbijem protiv Norveške. Kao što je već i tradicionalno, posljednji događaj na ZOI će biti upravo finale hokeja na ledu u muškoj konkurenciji, koje će se odigrati 25. veljače, dok je utakmica za broncu dan ranije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.