Zoran Mamić: “Ponosan sam”

Zoran Mamić: “Ponosan sam”

Hrvatski nogometni trener Zoran Mamić uspio je svojom momčadi Al Ainom ući u finale Svjetskog klupskog prvenstva. Nakon treće pobjede na klupskom prvenstvu kao prvi su ušli u finale, u kojem dočekuju boljeg iz susreta Reala iz Madrida i Kashime. 

U dva navrata momčad iz UAE, ugostiteljice prvenstva, tražili su prolazak nakon izvođenja jedanaesteraca. Ponajprije su izbacili Wellington, nakon toga je došao na red Esperance, te u polufinalu argentinski River Plate. I za finale izvodili su kaznene udarce, ipak nekadašnji trener Dinama iz Zagreba vjerovao je u svoju momčad: “Bio sam potpuno miran. Vjerovao sam da idemo u finale,” nakon pobjede zadovoljan je bio Mamić.

U finalu dočekuju Real iz Madrida, iako se prije završetka drugog polufinala ne može otpisati Japance. “Prije tri mjeseca su mi novinari ovdje rekli kako imamo šanse igrati s Realom u finalu, a ja sam im poručio da su ludi, pa do Reala nam trebaju tri pobjede. Eto, ljudi su bili u pravu. Naravno da bi bilo atraktivnije da u finalu igramo s Realom. To je moja želja, voditi svoj Al Ain protiv Madriđana u subotu, ali oni moraju znati da im neće biti nimalo lako. Japanci su opasni i mogu iznenaditi, ali htio bih finale s Realom pa što bude. Ovo je najveći uspjeh u povijesti arapskog nogometa. Ponosan sam,” završio je nakon povijesnog uspjeha Mamić.

Izvor: 24sata.hr/sport

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.