Zoran Nižić: Možemo osvojiti Kup!

Zoran Nižić: Možemo osvojiti Kup!

Kapetan Splitskog kluba HNK Hajduk najavljuje osvajanje Kupa.

Ne kažu uzalud da jedna nesreća nikada ne dolazi sama. To najbolje znaju Splitski bili koji prolaze zaista turbulentno razdoblje. Pred svojim navijačima doživjeli su težak poraz od GNK Dinamo te se tako oprostili od borbe za titulu. Odmah nakon toga smijenjen je i predsjednik Ivan Kos zbog kršenja temeljnih vrijednosti kluba, a kulminiralo je napadom na petoricu igrača kluba.
‘To nije način rješavanja bilo kakvih problema’
KN Torcida ogradio se od nasilnog ponašanja nad Hajdukovom petorkom te je u cilju smirivanja tenzija održan i sastanak njenih predstavnika s četvoricom najiskusnijih igrača. Igrači su uzdrmani i događaj je sigurno ostavio traga i u svlačionici jer ovo nije način rješavanja bilo kakvih problema ili nesuglasica. Zoran Nižić otkrio je kako su zajedno sa čelnim ljudima Hajdukove navijačke skupine osudili napad u nadi da je ovo bio izolirani slučaj.
“Mi nemamo problema s Torcidom, pokazala je to utakmica s Dinamom, i sve što se događalo prije, za vrijeme i nakon nje. Pogotovo pljesak cijelog stadiona nakon utakmice. Napad na moje suigrače bio je izolirani slučaj, koji nitko nije mogao ni predvidjeti, ni kontrolirati. Navijači su nam potvrdili da problema među nama nema i da ćemo i ubuduće uživati njihovu podršku. Oni su sa svoje strane osudili napad, a osudili smo ga i mi, jer to nije način rješavanja bilo kakvih problema ili nesuglasica.”
‘Propustili smo zakomplicirati prvenstvo’
O razgovoru s napadnutim suigračima, Nižić nije želio previše govoriti. Svi su oni profesionalci i trebaju se koncentrirati na svoje obaveze. Kao jedan od iskusnijih igrača HNK Hajduk svjestan je da u gradu „s 1000 trenera“ izlazak u grad nakon poraza možda i nije najpametniji potez.
“Mogu govoriti u svoje ime, jer sam i sam doživio dobacivanja u nekim ranijim vremenima. Ja sam iskusan, imam obitelj i ne izlazim previše, i ne mogu se usporediti s igračima koji nisu odavde, koji su tu sami i koji nemaju previše izbora nego družiti se i prošetati. To ne bi smio biti povod za napad, žalosno je da neki pojedinac to sebi dopusti.”
Uvjeren je i dalje da je Hajduk u utakmici protiv Dinama propustio svoju šansu. Primio je dva gola iz vlastitih pogrešaka, koje su nažalost sastavni dio sporta.
“Okrećemo se novim utakmicama te na koncu finalu Kupa. Branimo i drugu poziciju, Rijeka je blizu. Pokazali smo da smo prava momčad, s glavom i repom, koju su mnogi otpisivali, a bili smo na korak do borbe za naslov.“
Bez komentara nije mogao proći ni otkaz Osječanina Ivana Kosa, kojemu su mnogi Nižićevi suigrači pružili podršku putem medija.
“Svatko brine o sebi, svojoj karijeri, svako od nas ima drugačije navike i svoje mišljenje. Ne bih se miješao u to, mogu samo potvrditi da nisam aktivan na društvenim mrežama, niti me zanima što se tamo događa. Koncentriran sam samo na treninge i utakmice.”
‘Možemo osvojiti Kup’
Zbog nedavnih događaja u klubu, javila se i sumnja u to može li Hajduk osvojiti Kup i ostati u borbi za drugo mjesto
“Imamo težak raspored, ali pokazali smo da smo ozbiljna momčad, da imamo kontinuitet dobrih igrača i da možemo do kraja obraniti drugo mjesto i osvojiti Kup.”
‘Nadam se pozivu u Rusiju’
Dobre partije kapetana u dresu bijelih, otvaraju mogućnost da će se naći na širem popisu izbornika Dalića, a spominju se i inozemni transferi.
“Znam da mi mnogi neće vjerovati, ali stvarno sam koncentriran isključivo na Hajduk i svaku sljedeću utakmicu. Igrač sam Hajduka, kapetan sam, cijene me u klubu, tako da uopće ne razmišljam o odlasku. A što se tiče Rusije, naravno da se nadam. Laže svatko tko kaže da se ne nada pozivu i odlasku u Rusiju. To bi bila nagrada za svakoga, pa tako i za mene, završnica SP je nešto što svi žele doživjeti, pa tako i ja.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.