Zoran Zekić i Nenad Bjelica najavili današnji derbi

Zoran Zekić i Nenad Bjelica najavili današnji derbi

Stratezi Dinama i Osijeka dobri su prijatelji. Igrali su zajedno u Gratskom vrtu davne 92. godine.

foto: facebook/nenadbjelica/nkosijek

Bjelku doista svaka čast na svemu što je napravio s Dinamom. Ovo je fenomenalan i čudesan rezultat, čestitao sam već Dinamu, čestitam i prijatelju Nenadu na svemu što radi zahrvatski nogomet ove sezone u Europi, rekao nam je Zoran Zekić.

Treneri Osijeka i Dinama u jako su dobrim odnosima. Igrali su skupa u Gradskom vrtu.

“Jako cijenim sve što radi s Osijekom. Igrali smo kratko skupa, 1992. godine,o njemu mogu reći sve najbolje” kaže Bjelica.

Dinamo i Osijek od 17.30 igraju u Maksimiru,derbi je to HNL-a, ali i derbi dva prijatelja.

“Dinamo je već prvak, to je jasno. Mi se ne dolazimo samo braniti, probat ćemo iznenaditi, nema tu puno filozofijeOvaj Dinamo je prava europska momčad” pun je hvale za “modre” trener Osječana.

Zekić se rado prisjeti početka karijere i igranja s Bjelicom.

“Proveli smo skupa nekoliko mjeseci, mi mlađi smo učili od njega. Uvijek je bio korektan, na dispoziciji što god bismo trebali” rekao je Zekić.

Dvaput su ove sezone igrali Dinamo i Osijek. Oba su puta pobijedili Zagrepčani, igrat će još triput Bjelko i Zekić jedan protiv drugog. Najvažnija će utakmica biti za dva mjeseca u polufinalu Kupa u Maksimiru.

Kad je Bjelica dolazio s Dinamom u Gradski vrt, Zoran je zamolio Kohorti da mu ne zviždi. Da Nenad to nije zaslužio u svojem gradu. I to dovoljno govori o odnosu ove dvojice trenera. Uostalom, ako netko razumije Nenada Bjelicu koji je isključen protiv Viktorije Plzen, onda je to Zoran Zekić. On je također isključen u Maksimiru u jednoj važnoj utakmici. Osijek je u rujnu 2016. godine nakon 16 godina pokorio Maksimir, Zekić je tada završnicu utakmice vodio iz novinarske lože. Bjelica je protiv Viktorije bio na stepenicama uz tu istu ložu.

“Kako se osjećate kad vas sudac isključi, iskreno, kao debil. Eto, baš tako. Pošalje vas s klupe u tako važnim utakmicama i vi onda morate to gledati sa strane. Nije to nimalo ugodna situacija. Znam kako je bilo Nenadu protiv Viktorije” kaže Zekić, koji je protiv Dinama utakmicu iz lože vodio uz pomoć mobitela. Tako je sportskom direktoru Alenu Petroviću prenosio svoje zamisli.

S Bjelicom i Zekić veliki je prijatelj i Igor Cvitanović, legenda “modrih”.

“Cvita i ja smo skupa odrasli, skupa smo išli na treninge. Njegov pokojni otac me obožavao jer sam ja Igoru često asistirao za golove. Ništa nisam trebao raditi, samo mu gurnuti loptu, a onda on to riješi. Uh, kako je samo bio brz… Skupa smo igrali i košarku i mali nogomet. Kad smo bili skupa u momčadi, nikad nismo gubili” rekao nam je jednom prilikom Bjelica.

Protiv Osijeka će Nenad promijeniti možda i sedam-osam igrača u odnosu na Viktoriju. Vraća se Stojanović, u obrani će priliku dobiti Rahmani ili Musa. Arijan Ademi će propustiti Osijek, a neće biti niti Izeta Hajrovića kojega muči tetiva. U vrhu napada će umjesto Petkovića biti Andrić, a Mario Gavranović bi se na travnjak mogao vratiti u idućoj utakmici HNL-a.

www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.