ZUBČIĆ NAKON VIROZE 15. U VELESALOMU U HINTERSTODERU

ZUBČIĆ NAKON VIROZE 15. U VELESALOMU U HINTERSTODERU

Fenomenalna prva i vrlo solidna druga vožnja najbolji je opis novog vrlo kvalitetnog nastupa Filipa Zubčića na današnjem veleslalomu Hinterstodera. Krenuvši u utrku sa startnim brojem 22 Filip je, naime, prvi dio utrke završio na sjajnom 10. mjestu, uz 1.31 sek. zaostatka za najbržim Alexisom Pinturaultom, ali i uz manje od pola sekunde zaostatka za četvrtim Marcelom Hirscherom (AUT) te svega 53 stotinke zaostatka u odnosu na trećeg Thomasa Fanaru (FRA).

Druga vožnja bila je potom danas nešto manje brza, iako i tu uz lijepo skijanje i bez većih vidljivijih pogrešaka. Na naplatu je stigla i činjenica kako je Filip samo dva dana prije današnjeg starta imao povišenu temperaturu kao posljedicu viroze. Ta se viroza zahvaljujući fizioterapeutu Zoranu Prši relativno brzo sanirala, no nešto posljedica u smislu umora je svakako ostalo. U konačnici 23. vrijeme druge vožnje i završno 15. mjesto utrke uz 2.88 sek. zaostatka za pobjednikom utrke Pinturaultom.

Pinturault je slavio ukupnim vremenom 2:31.72. Marcel Hirscher drugim je vremenom druge vožnje stigao i do drugog mjesta na utrci uz 79 stotinki, dok je treći uz 92 stotinke zaostatka Fanara.
Filipu je današnje 15. mjesto četvrti plasman u 15 najboljih na veleslalomima Svjetskog kupa do sada, nakon 7. mjesta Alta Badije (ITA) iz prošle sezone te 12. mjesta Söldena (AUT) i 13. mjesta Val d’Iserea (FRA) iz aktualne sezone.

Novi veleslalom u Hinterstoderu na rasporedu je već u nedjelju, a Filip će u njega 28. u veleslalom poretku Svj. kupa s trenutnih 65 bodova.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.