Zubčić ponovno u bodovima! Hirscher piše povijest

Zubčić ponovno u bodovima! Hirscher piše povijest

Hirscher je petu godinu zaredom slavio na istoj stazi u istoj disciplini.

Fenomenalni Austrijanac Marcel Hirscher u nedjeljnom je veleslalomu za Svjetski kup u talijanskoj Alta Badiji deklasirao svoje suparnike i postao prvim skijašem koji je pet godina zaredom uspio pobijediti na istom skijalištu, dok je najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio 25. mjesto i novih šest bodova.

Zubčić je u prvoj vožnji imao 26. vrijeme, a za vodećim Hirscherom zaostao je 2.33 sekunde. Nažalost, Zagrepčanin u drugoj vožnji nije iskoristio bolju startnu poziciju, a pogreška u donjem dijelu legendarne Gran Rise odnijela mu je mogućnost za puno bolji plasman te je na kraju za pobjednikom zaostao gotovo pet sekundi (4.93). Drugi hrvatski predstavnik Elisa Kolega osvojio je pretposljednje, 56. mjesto sa 5.69 sekundi zaostatka za Hirscherom.

Austrijanac je odlično skijao već u prvoj vožnji natjecanja na kojem ga nitko nije pobijedio još od 2013. godine, a potom je u drugom nastupu demonstrirao savršeno skijanje te drugoplasiranog Norvežanina Henrika Kristoffersena nadmašio za jednu sekundu i 70 stotinki. Treće mjesto iz prve vožnje obranio je Slovenac Žan Kranjec i prvi put u karijeri se našao na pobjedničkom postolju u Svjetskom kupu.

Marcel Hirscher se svojom 24. veleslalomskom pobjedom u Svjetskom kupu, a ukupno 48. u karijeri izjednačio na vrhu redoslijed za Veliki kristalni globus sa Akselom Lundom Svindalom. Obojica velikana imaju po 374 boda, devet više od Kristoffersena. Hirscher je vodeći u redoslijedu veleslaloma sa 260 bodova.

Skijaši će u ponedjeljak na Gran Risi voziti paralelni veleslalom koji se boduje za Svjetski kup.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.